Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

BITTERNOOT

651280 CARYA cordiformis

(Engels: Bitternut Hickory)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een flinke boom, geschikt voor alle grondsoorten. Dit familielid van de Okkernoot doet het ook zeer goed in een grote pot. Op oudere leeftijd geeft de boom sierlijke nootvruchten, die overigens niet eetbaar zijn. Van het hout van deze boom wordt het taaie hickory-hout gemaakt, veel gebruiktvoor gereedschap zoals bijlen, hamers etc. De bomen hebben een fraaie, goudgele herfstkleur.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond. Week de zaden 24 uur in warm water, ververs het water en week nog eens 4 dagen. Vervolgens ongeveer 5 cm diep zaaien op een zaaibed, dat eventueel d.m.v. mulch wordt beschermd tegen uitdroging. Na de eerste of tweede winter zullen de zaden gaan kiemen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Bomen en Struiken > Verfplanten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

651280  4 zaden   3,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”