Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

613050 AKKERRANDMENGSEL FAB mengsel

(Engels: Annual Farmers Border)

  images vergroot afbeeldingen
 
Voordelig en zeer divers mengsel van 18 soorten, dat een akkerrand vol zet met bloemen die zowel bijen, vlinders, andere insecten en vogels een bron geven van bescherming en voedsel. En als mens genieten we van de fraaie vormen en kleuren...! Uiteraard kan dit mengsel ook in grote bakken, kleine en grote tuinen etc...

Duurzaamheid is steeds belangrijker binnen de landbouw. In samenwerking met diverse gebruikersgroepen produceren wij daarom mengsels die voor agrariërs een beter evenwicht tussen productie, natuur en omgeving realiseren. Deze mengsels worden gebruikt voor akkerranden, FAB- randen en de vergroening GLB.

FAB staat voor Functionele Agro Biodiversiteit en is een belangrijk onderdeel binnen de landbouwduurzaamheid. Het doel van FAB-randen is om de biodiversiteit rond akkers te stimuleren wat een gunstig effect heeft op het hoofdgewas. Er zijn verschillende soorten FAB- randen met elk een andere functie. Voorbeelden van functies zijn: natuurlijke plaagbestrijding en het verbeteren van de waterkwaliteit. Hierdoor kan op een natuurlijke manier de productie verhoogd worden.

Samenstelling in gewichtspercentages:
6% Alexandrijnse Klaver
18% Boekweit
6% Bolderik
3% Margriet
2% Cosmea
2% Gele Ganzebloem
3% Gierst
7% Gipskruid
3% Hoofdjesgillia
2% Klaproos
3% Kleine Zonnebloem
8% Korenbloem
8% Luzerne
2% Meisjesogen
3% Phacelia
4% Saffloer
6% Vlas
14% Zomertarwe

Dosering: 1 kg voor 400-600 m²

Zaaimethode

Zaaien: maart-juni. Eerst de grond kaal maken en goed fijn harken, vervolgens de zaden (evt. vermengd met droog zand) gelijkmatig uitstrooien en licht inharken. Tenslotte aandrukken met plank, hand of wals.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Mengsels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

613050  10 g   1,95 
bestel
613050.1  100 g   7,50   
613050.2  1 kg    39,50   
613050.3  10 kg    350,00