Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

604740 SPHAERALCEA ambigua

(Engels: Desert Globemallow, Apricot Mallow)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een bijzonder familielid van de kaasjeskruid met kleine, komvormige, helderoranje bloemen. De bladeren en stengels zijn grijsgroen en zeer behaard. Na de bloei ontstaan de sierlijke, papaverachtige zaadvruchten. Uit de hele bouw van de plant blijkt een grote bestendigheid voor droogte! Hoogte 60 cm. Enige vorst verdraagt deze plant goed, vooral niet te nat overwinteren. Bij strenge vorst is oppotten en vorstvrij bewaren aan te bevelen.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22°C), vervolgens een koudeperiode geven in bv de koelkast (+4°C) voor 4-6 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur, waarna kieming zal volgen. Het zaad kiemt onregelmatig gedurende een langere kiemperiode. Het zaaisel dus niet te snel wegdoen. In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Hoogte

60 cm

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Meerjarige Planten > Meerjarig
Inloggen om als favoriet toe te voegen

604740  0,5 g   2,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”