Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

SCHILDPADBLOEM

599825 Penstemon palmeri

ook wel genoemd: SLANGENKOP
(Engels: Beard Tongue)

  images vergroot afbeeldingen
 
Deze Schildpadbloem komt steeds meer in het wild voor in de VS, omdat ze ook door de mens worden uitgezaaid langs snelwegen: een prachtige plant, die op 1-2 m hoogte bloeit met lichtroze, leeuwenbekachtige bloemen! Het is een van de weinige soorten Penstemon die heerlijk geurt. Geef de planten een zonnige plaats in goed drainerende grond, ze kunnen goed tegen droogte. Bijen en hommels zullen zeker met je meegenieten. We vullen ook wat grotere zakjes, zodat je een paar mooie boomspiegels in je omgeving kan maken!

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22°C), vervolgens een koudeperiode geven in bv de koelkast (+4°C) voor 4-6 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur, waarna kieming zal volgen. Het zaad kiemt onregelmatig gedurende een langere kiemperiode. Het zaaisel dus niet te snel wegdoen. In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Meerjarige Planten > Meerjarig
Inloggen om als favoriet toe te voegen

599825  1000 zaden (1 g)   1,95 
bestel
599825.1  10.000 zaden (10 g)   7,50   


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”