INDIANENTABAK

542440 Nicotiana rustica

(Engels: Sacred Tobacco)

  images vergroot afbeeldingen
 

Tabaksplanten zijn ijverige bloeiers, bij zon of schaduw, droog weer of regen!

Een prachtig soortje met gele, brede trompetbloemetjes. De Noord-Amerikaanse Indianen roken deze stevige tabak graag. Hoe verser gerookt, hoe sterker de smaak. Na droging en fermentatie is de smaak milder. Overigens bevelen we u aan alleen van de plant te genieten, roken is schadelijk voor de gezondheid!

Zaaimethode

Zaaien: februari-april binnen bij 20-25̊C of in mei buiten (op een warm schaduwplekje). Altijd in een zaaibakje voorzaaien. Zaaimedium cocopeat met zilverzand, de toplaag extra fijn zeven (keukenzeef). Het zaad verspreiden over de het zaaibed, licht aandrukken en vochtig nevelen: het is een lichtkiemer! Op tijd verspenen in potgrond om stilstand in de groei te voorkomen. De planten kunnen in mei naar buiten, zodra het stabiel warmer weer wordt.

Hoogte

60 cm

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Eenjarige Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

542440  ruim 50 zaden   4,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”