DONZIGE MOERASBLOEM

536395 Limnanthes alba

(Engels: Meadowfoam)

  images vergroot afbeeldingen
 
100% van de opbrengst van dit (voor 2012 nieuw geïntroduceerde) soort stel ik beschikbaar aan de winterhulp voor arme gezinnen in Roemenië. Al vrij kort na de revolutie kwam ik in Roemenië en trof daar een land aan in desolate toestand. We hebben goed contact met een actieve werkgroep ter plaatse, die de kansloze ouderen en gezinnen daar goed in de gaten houdt en helpt. Door corruptie, beperkte sociale voorzieningen en slechte economie zijn deze groepen in Roemenië nog steeds hulpbehoevend.
Limnanthes is een Californisch eenjarig bloemetje, dat we vooral kennen als de geel-witte "Gebakken Eitjes", maar eigenlijk nog mooier is deze effen witte soort. Heel gemakkelijk in de teelt, mijn Amerikaanse leverancier is er zeer lyrisch over en ik (na het zien van de plaatjes) nu ook. Het plantje wordt 30 cm hoog en bloeit rijk met 1-1,5 cm grote schotelvormige, witte bloemetjes met donkere nerfjes. De naam “donzig” dankt het plantje aan de beharing rond de bloem(knoppen). Ze groeien op elke grondsoort, als het maar vochtig is. Na de bloei zijn de vruchtjes op beperkte schaal populair, de olie die ervan gemaakt wordt is zeer stabiel!
Je kan dit zakje alleen in combinatie met een (andere) order bestellen, anders zijn de meekomende kosten te hoog. Als in zomer 2012 dit heerlijk witte bloemetje in je tuin of bloembak bloeit, denk dan even aan de kostbaarheid van het leven, dat we delen met zoveel andere mensen op deze aardkloot! We gaan 900 zakjes vullen, dus € 1350,00 gaat door jullie hulp in november naar Roemenië.

Zaaimethode

Zaaien: april-juni op de plaats van bestemming of in bakken. Een gemakkelijk kiemende plant met fijne zaden. Meng het zaad met fijn en droog zilverzand om een goede verspreiding te krijgen. Zaad inharken en grond vochtig houden (lap of zak erover).

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Eenjarige Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

536395  100 zaden (1 g)   1,50   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.