Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

DRUPPELTJESKRUID

536150 Lepidium sativum


  images vergroot afbeeldingen
 
Dit veelzijdige plantje is het nichtje van de bekende tuinkers (sterrenkers), maar lang niet zo bekend, dus voor velen een leuk nieuwtje! Het gekartelde en gebobbelde blad staat sierlijk in een gemengde salade. De smaak: pittig en aromatisch. Groeit haast overal, ook in potjes. Laat je deze tuinkers wat verder doorgroeien dan het eerste kiemblad, dan ontstaat de mooie karteling. Het jonge blad is heel lekker door salades. Ze gaan buiten geteeld in de zomer bloeien en vormen dan aan de 40-50 cm lange stengels hun sierlijke zilvergroene vruchtjes, heel aantrekkelijk om in plats van siergras tussen boeketten te verwerken! Geef voor een stevige stengelontwikkeling wel wat meer afstand tot elkaar.

Zaaimethode

Zaaien: het hele jaar door! - Voor de teelt van microgroente: eerst de zaden goed spoelen, lekker dicht zaaien op een lichte plek en oogsten als de plantjes 5 cm groot zijn. Groeit op natte watten, keukenrolpapier, aarde, kortom alles wat vocht vasthoudt. - Voor de teelt van het gekrulde blad: de plantjes zaaien in een grotere pot of vanaf april in de tuin, plantafstand 10-20 cm - Voor de teelt van de sierlijke vruchtjes aan lange stengels: zaaien vanaf april in de vollegrond op rijen, rijafstand 30 cm.

Hoogte

40-50cm

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
301150 GEKRULDE TUINKERS 'Wrinkled Crinkled'

Eenjarige Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

536150  ± 4000 zaden (10 g)   1,95 
bestel
536150.1  ± 40.000 zaden (100 g)   5,95 
bestel
536150.2  ± 400.000 zaden (1 kg)    19,95 
bestel