Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

AKKERGOUDSBLOEM

510190 Calendula arvensis

(Engels: Field Marigold)

  images vergroot afbeeldingen
 
De voorouder van onze huidige goudsbloem! Calendula komt van Calenda = kalender, rond de Middellandse Zee bloeit dit plantje jaarrond. Trouwens bij ons wil,er in een zachte winter ook wel eens een bloemetje loeren… De plantjes zijn vrij compact (40-60cm) en geven enkelbloemige, geel tot oranje bloemen, iets kleiner dan de C. officinalis. De rupsvormige zaadjes zijn onregelmatig van vorm en bezorgen de "vulmeiden" bij ons kippevel! Van de bloemen wordt een gele verfstof gemaakt.

Zaaimethode

Zaaien: voorzaaien binnen vanaf maart, buiten op de plaats van bestemming vanaf eind april begin juni. Een gemakkelijk te telen plant.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Eenjarige Planten > Verfkruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

510190  1 g   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”