Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

RODE KATTENSTAART

503060 Amaranthus caudatus 'Amour Rejeté'

(Engels: Love Lies Bleeding)

  images vergroot afbeeldingen
 
Net als bij andere telgen van het geslacht Amaranthus kunnen de zachte blaadjes van vooral de jonge planten worden gegeten als spinazie. Als bloemtrossen afrijpen kan het zaad worden geoogst: heel gezond (bijvoorbeeld gepoft in de oven bij 130°C) in muesli. Ook gezond en voedzaam zijn de net ontkiemende zaden (spruitgroente). Het zaad kan ook in brood worden meegebakken of meekoken met rijst. Dit ras is in Nederland bekender als sierplant en niet onterecht: op vruchtbare grond (met voldoende vocht) torent de plant tot 2 m hoogte en tooit zich met wijnrode, hangende trossen: een sieraad en flinke ruimtevuller in de tuin, maar ook een zeer sterke en elegante snijbloem.

Zaaimethode

Zaaien: april-juni in de volle grond. Eerst de grond goed fijn harken, vervolgens de zaden (evt. vermengd met droog zand) gelijkmatig uitstrooien en licht inharken. Tenslotte aandrukken met plank, hand of wals. Voorzaaien en uitplanten mag ook . Hoe ruimer geplant, hoe meer zijtakken en hoe hoger de hoofdstengel. Voor de snij loont het om dicht te zaaien of planten: er ontstaan veel handzame bloeiwijzen. Alle rassen worden bij rijping (in het najaar) bruin.

Hoogte

150-200 cm

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
004420 AMARANTKOREN 'Amour Rejeté'

Eenjarige Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

503060  3000 zaden (2 g)   1,95 
bestel
503060.1  150.000 zaden (100 g)   9,95 
bestel
503060.2  1,5 miljoen zaden (1 kg)   35,00 
bestel