Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

PADDENSTOELBROED
415500 GROTE-SETS - SHIITAKE

(Lentinula edodes, synoniem: Lentinus edodes)

  images vergroot afbeeldingen
 

Onze paddenstoelensets zijn eenvoudig in gebruik en worden getest op succes! Dankzij koele opslag en verse aanvoer geven we GARANTIE. LEVERBAAR VAN SEPTEMBER T/M MEI

ALTIJD VERS BROED! De zeer bijzondere Shii Take, ook wel Shiitake of Chinese paddestoel genoemd, wordt in Japan al sinds eeuwen geteeld en geprezen om zijn bijzondere voedingseigenschappen. Deze paddestoel wordt licht tot donkerbruin met witte of lichtbruine schubben op de hoed, en kan 5-15 cm groot worden. De oogst valt in het late voorjaar en de herfst en is vrij gespreid. NA AANKOMST VAN DE SETS, DEZE METEEN IN DE KOELKAST BEWAREN OM ZE VERS TE HOUDEN!

Teelt

Deze zak bestaat uit een cultuur die al voor u gestart is op een voedingsbodem van zaagsel. Mocht u witbruine woekeringen zien, maak u dan geen zorgen, ook al ziet het er niet mooi uit. De bobbels zijn de voorboden tot paddestoelvorming. Uit deze bobbels groeien later de verrukkelijke Shii-takepaddestoelen! U begint de kweek als volgt: 1. Maak in het plastic van de kweekset enige openingen en zet de set dan een paar weken in daglicht, ideaal is een vensterbank op het noorden. Laat de set staan tot deze bruin begint te worden over ± 50% van het oppervlak. 2. Na deze periode de plastic zak verwijderen. 3. Dompel nu de set in een emmer koud leidingwater (48 uur). Leg een zwaar voorwerp op de set om ze volledig ondergedompeld te houden. 4. Neem de set uit het water en zet hem op een bord. Zet de set weer in het licht bij een temperatuur van 15ºC. Niet in direct zonlicht, maar b.v. in een raam op het noorden. Zorg ervoor, om uitdroging te voorkomen , dat er ± 2–3 cm water in het bord staat en bespuit de set 2–3 maal per dag met een plantensproeier. Bij te sterk uitdrogen kunt u een omgekeerde, doorzichtige, plastic zak waarin u (bovenin) 4 ronde gaten ter grootte van 2–3 cm diameter heeft geknipt als een soort kasje over de cultuur zetten. 5. De oogstperiode is ongeveer 1 week en de volgroeide paddestoelen hebben een hoeddiameter van 4–8 cm. 6. Na een oogst heeft de set een rustperiode nodig van minimaal 15 dagen. Haal de set dus uit de vensterbank en bewaar hem op een niet te droge en niet te warme plek, liefst een kelder. (zonder plastic). 7. Na deze 15 dagen (of later) de punten vanaf punt 3 herhalen. De 2e oogstperiode is na 5–10 dagen. Gedurende max. 6 maanden is het mogelijk zo ± 5–8 maal te oogsten. VEEL GELUK MET DEZE PERFEKTE EN VOLGENS CHINEZEN GENEESKRACHTIGE PADDESTOEL!

Leveringsmaanden

januari t/m juni, september t/m december

Paddenstoelen en Kefir
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
De teelt van Shiitake

415500.1  1 set 7,5 liter    9,95 
bestel