Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

409592 ZOETE AARDAPPELS 'Carolina Ruby'

(Engels: Sweet Potato)
(Ipomoea batatas)

  images vergroot afbeelding
 

Onze actieve kweker zoekt voortdurend naar de beste rassen Zoete Aardappels voor de vollegrond of voor de kas. Hij biedt ons in mei-juni jonge planten aan en in november de knollen, waar je zelf prachtige planten van kan telen.
WAT DOE JE MET DE PLANTEN?
Als je in de winter niet zelf planten hebt gekweekt uit een knol (zie hieronder) dan hebben wij vanaf mei jonge plantjes om (na de laatste kans op nachtvorst) uit te planten. De snel kruipende planten hebben de ruimte nodig, plant ze 40 cm uit elkaar en tussen de rijen 80-90 cm. Grote verhoogde bedden zijn gunstig voor bodemwarmte en dus voor de opbrengst. Regelmatig water geven is in droge periodes van groot belang, professionele kwekers hebben vaak druppelpijpen. Oogsten op zijn laatst vóór de eerste nachtvorsten.
WAT DOE JE NU MET ZO’N KNOL?
Gewoon buiten in de grond stoppen? Nee! De teelt is een beetje anders dan de teelt van pootaardappelen. Het is een leuk klusje voor in huis, op een warm plekje. (Vanaf mei kan het klusje - bij warm weer - ook direct buiten)
Je hebt een zaaikasje met hoog deksel nodig, je kan ook elke willekeurige bak of pot nemen, waar een knol of meerdere knollen liggend in past of passen. In dat laatste geval is het wel wijs om een framepje te maken waar je plastic over spant voor warmte en vochtbehoud.
Leg de knollen (liggend) in cocopeat 809620-zaaigrond-cocopeat-briketten
voor 2/3 onder grond. Goed licht, vochtig en warm houden, de knol zal veel uitlopers maken. Deze kan je na 5-10 cm groei dichtbij de knol afbreken of snijden en rechtstreeks in een potje of opgezwollen Jiffy-7 tablet steken. Elke stek zal heel gemakkelijk bewortelen.
Er zijn ook andere methoden, bijvoorbeeld in water, kijk maar eens dit filmpje op YouTube.

LEVERBAAR VANAF MEI ALS PLANT, ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.
Een stevig, goed bewaarbaar ras met diep oranje knollen en een ruwe schil. Verwacht een redelijke opbrengst, ook bij teelt buiten in vollegrond. Een extraatje van dit laagblijvende gewas is de overvloedige bloei, fraai in grote bakken dus! Het knolvlees is vrij stevig met een goede smaak.

Leveringsmaanden

mei t/m september

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Zoete Aardappels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

409592.1  1 plant    3,95   
409592.2  3 jonge planten    3,95   
409592.3  9 jonge planten    9,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.