Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

402000 AARDAPPELS 'Bionica'

(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeeldingen
 

MIDDENVROEG BIOLOGISCH RAS.
Omdat de aardappelplant veel aangeboden stoffen in zijn knollen opslaat, is het voor de principiƫle biologische kweker belangrijk om "schoon" biologisch uitgangsmateriaal te hebben. Een vroeg ras betekent vooral dat deze snel groeit en dus vroeg oogstbaar is. De planttijd is eigenlijk tegelijk met latere rassen (april). Om extra vroege oogst te krijgen worden deze rassen echter vaak vroeger geplant (half maart met bescherming van folie of zelfs vanaf januari onder glas). De vroege rassen hebben minder snel last van de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans). Hoewel de epidemie steeds vroeger optreedt: ruim planten en kali bemesten. Voorkiemen in het licht of in een grote pot mag eerder. Zet ze niet op een te natte plek, wel goed in de zon. De gemiddelde plantafstand is 70x40 cm, wij adviseren om 80x40 cm aan te houden om ziektes te voorkomen.

ECO GETEELDE AARDAPPELS.
Ouders: Pentland Ivory x CMK1988-169-005. Weer een ideale aardappel voor de biologische teelt vanwege grote resistentie tegen de aardappelziekte (Phytophthora). De ovaalronde knollen zijn redelijk vast in de kook met veelzijdige toepassingen. Vanwege het witte knolvlees een typische telg van de rijksmakende Engelse aardappelfamilie! Scoort ook in andere ziekteresistenties hoog! De naam Bionica bestaat uit 3 elementen: Bio omdat de aardappel zeer goed biologisch geteeld kan worden, Ni is van de kweker Niek Vos en Ca om de naam af te maken.

Bol- of knolmaat

28/35 (± 38-40 knollen per kg)

Leveringsmaanden

februari t/m juni

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Pootaardappels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Aardappel Bionica A
Aardappel Bionica B
Aardappel Bionica C

MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl