401530 AARDAPPELS 'Twinner'

(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeelding
 

VROEG BOLOGISCH RAS.
Een vroeg ras betekent vooral dat deze snel groeit en dus vroeg oogstbaar is. De planttijd is ongeveer tegelijk met latere rassen (april). Om extra vroege oogst te krijgen worden deze rassen echter vaak vroeger geplant (half maart met bescherming van folie of zelfs vanaf januari onder glas). De vroege rassen hebben minder snel last van de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans). Hoewel de epidemie steeds vroeger optreedt: ruim planten en kali bemesten. De gemiddelde plantafstand is 70x40 cm, wij adviseren om 80x40 cm aan te houden om ziektes te voorkomen.

(2015) Ouders: een Mansholtras X een Agricoras, Kweker Wim te Winkel te Ens.
Een heerlijk ras, dat de ‘Frieslander’ wellicht gaat vervangen, omdat Twinner voor de biologische teelt nog veel geschikter is.
Deze aardappel is ovaalrond, vrij vastkokend en vroeg oogstbaar, het knolvlees is lichtgeel, met een gladde schil zonder diepe ogen. Je kan een grote oogst verwachten!
Als gekookte aardappel een lekkernij en net niet te vast om er ook een goede friet van te kunnen bakken. Geef voldoende bemesting en beregen bij droogte.
Door slimme kruisingen is ‘Twinner’ geheel resistent tegen Phytophthora (aardappelziekte)

Bol- of knolmaat

28/35 (± 38-40 knollen per kg)

Leveringsmaanden

maart t/m juni

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Pootaardappels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

401530.1  2 kg    11,50 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl