Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

401200 AARDAPPELS 'Frieslander'

(Solanum tuberosum)

  images vergroot afbeelding
 

VROEG RAS.
Een vroeg ras betekent vooral dat deze snel groeit en dus vroeg oogstbaar is. De planttijd is ongeveer tegelijk met latere rassen (april). Om extra vroege oogst te krijgen worden deze rassen echter vaak vroeger geplant (half maart met bescherming van folie of zelfs vanaf januari onder glas). De vroege rassen hebben minder snel last van de gevreesde aardappelziekte (Phytophthora infestans). Hoewel de epidemie steeds vroeger optreedt: ruim planten en kali bemesten. De gemiddelde plantafstand is 70x40 cm, wij adviseren om 80x40 cm aan te houden om ziektes te voorkomen.

(1990) Ouders: Gloria x coderas. Kruimig in de kook, zeer goede smaak. Vanwege zeer hoge opbrengst iets ruimer planten. Voor klei- en zandgrond. Resistent tegen aardappelmoeheid en weinig vatbaar voor phytophthora in de knol. Maat 28/40 bevat ± 90 knollen per 2,5 kg, ze geven 7 stengels per 2 knollen en kunnen op 20 m² worden uitgeplant.

Recepten

Op de site www.moorsmagazine.com lazen we: “We hadden de laatste tijd steeds minder neiging aardappelen te eten. Dat kwam doordat de aardappelen ons al een tijd behoorlijk tegenvallen. Een echt smakelijke, redelijk stevige aardappel die je ook nog eens mooi kunt opbakken was gewoonweg niet meer te vinden. Tot we op de markt een voor ons nieuwe aardappel zagen - de Frieslander. Eindelijk een aardappel waar we weer eens ongeremd enthousiast over kunnen zijn. Hij kookt prima, heeft een uitstekende smaak, is ook koud in salades erg lekker en sinds vandaag weten we dat het ook een meer dan voortreffelijk bakaardappeltje is. Onthouden dus - De Frieslander. De informatie die we konden vinden (maar waarin geen woord aan de voortreffelijke smaak gewijd wordt) luidt als volgt: De Frieslander is een aardappelras met ovale knollen, een gele, gladde tot matig gladde schil en is tamelijk geel van binnen. Het is een kruimige aardappel, die goed gebruikt kan worden om te bakken, te poffen of te frituren.”

Bol- of knolmaat

28/35 (± 38-40 knollen per kg)

Leveringsmaanden

februari t/m juni

Aardappels e.a. Eetbare Knollen > Pootaardappels
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

401200.1  2,5 kg    9,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.