Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KLAVER
392320 WONDERKLAVER 'Campeda' / 'Urana'

ONDERGRONDSE KLAVER, ONDERAARDSE KLAVER
(Engels: Subterranean Clover)
(Trifolium subterraneum)

  images vergroot afbeeldingen
 

Om uw kostbare grond niet uit te putten is het wijs af en toe de grond braak te laten liggen. In zo'n periode is een groenbemesting ideaal: het brengt voeding in de grond door vaak aanwezige stikstofbinding; het onderdrukt onkruidgroei, bevordert bacterieleven, levert humus en werkt in sommige gevallen tegen schadelijke aaltjes.

Deze eenjarige, zeer laagblijvende klaver (10-15 cm) met fraaie witte bloemetjes heeft heel veel toepassingen! We zetten er enkele op een rijtje:
  • Het blad en de bloem is eetbaar en rauw door de sla te mengen
  • Door het sterk groeiende wortelgestel (met een snelle startgroei in het voorjaar) is dit een van de beste onkruidonderdrukkers in de tuin, dus de ideale grondbedekkende plant in combinatie met (iets) hogere planten, struiken en bomen. De grond bedekt houden bevordert het bodemleven en houdt de ondergrond vochtig.
  • Als onderbegroeiing van wortelen en kool om wortelvlieg en koolvlieg te voorkomen, zie de pfd op de website.
  • Zowel gedroogd als vers is dit zeer voedzaam veevoer voor groot- en kleinvee. Het kan begraasd worden. Deze klaver is ook een goed soort om door weidegraszaad te mengen bij het inzaaien van een weidemengsel.
  • Het gewas kan vóór de bloei gemaaid worden, maar je kan het ook in zaad laten komen, dan zal deze het volgend jaar weer terugkomen.
  • Als groenbemesting zeer geliefd vanwege de redelijke winterbestendigheid en het zeer goed ontwikkelde wortelstelsel, wat uitspoelen van voedingszouten voorkomt.
  • Als onderbegroeiing van productieplanten (sla, tomaten, andere groenten, fruit etc.) levert de plant ook stikstofmest (N) door het vermogen om deze stikstof vast te leggen (uit de lucht) in de knolletjes aan de wortels.
Kortom: een veelzijdige plant om in te zetten in je tuin of in bloembakken. We hebben deze dan ook tot “Wonderklaver” omgedoopt. Dosering: 100 gram voor 50-100 m²

Zaaimethode

Zaaitijd maart-augustus. Hark de zaden in en druk de grond aan.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Nuttige Planten > Bemestingsplanten of Groenbemesters
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking
Onderzaai van klaver in peen

392320  100 g   3,95   
392320.1  1 kg    19,95   
392320.2  10 kg    150,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.