Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

390050 AARDAPPELDOKTER

ook wel genoemd: ZILVERWITTE ALSEM, WITTE STRUIKSALIE (Engels: Prairie Sage, Wormwood, Mugwort, Gray Sagewort, and White Sagebrush)
(Artemisia ludoviciana)

  images vergroot afbeeldingen
 
Aangetoond is, dat het extract van het blad en de stengel van deze Artemisia remmend en zelfs dodend werkt op de schimmel Phytophthora, de veroorzaker van de aardappelziekte in aardappels en tomaten (zie www.redalyc.org). Verder is dit een veelzijdig en geheimzinnig kruid! Indianen (sorry: Native Americans) geloven dat de plant paranormale begaafdheden verbetert, de Ojibwa stam gebruik(t)en de plant derhalve in religieuze ceremonies. De likeur vermout is een gedistilleerde wijn die op smaak wordt gebracht met Artemisia. Geef de plant een zonnige, goed gedraineerde grond, de plant is dan meerjarig. Met de thee wordt in oude Indiaanse tradities veel in- en uitwendige ziekten en ontstekingen bedwongen. Grappige toepassing is het heerlijk kruidig geurende blad als deo, bijvoorbeeld bij zweetvoeten!

Zaaimethode

Zaaien: Jaarrond in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22°C), vervolgens een koude-periode geven in bv de koelkast (3̊C - 5̊C) voor 2-4 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur, waarna kieming zal volgen. In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
331860 ALSEM. ZILVERWITTE

Nuttige Planten > Ziekte-afweerplanten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

390050  0,5 g   2,95   
390050.1  10 g   25,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.