Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

369000 WEGDISTEL

(Engels: Scottish- or Cotton Thistle)
(Onopordum acanthium)

  images vergroot afbeeldingen
 
Zeer zeldzaam in Nederland, dus zelf zaaien is de boodschap! De sterk vertakkende plant kan wel 3 meter hoog worden. Blad en 'stengelvleugels' zijn scherp gestekeld en grijsgroen van kleur. De fijn gestekelde bloembodem draagt donkerroze bloemhoofdjes. Tweejarig. Geneeskruid in gebruik bij stoornissen van hart en bloedsomloop, uitwendig tegen kramp in de nek.

Zaaimethode

Zaaien: Zaaitijd het gehele jaar. Het zaad kiemt onregelmatig gedurende een langere kiemperiode. Het zaaisel dus niet te snel wegdoen. Zaai eerst in een zaaibakje: 3 weken bij 20̊C. Vervolgens 3 weken in de koelkast. Dit proces herhalen tot voldoende plantjes zijn gekiemd. Als zaden in de periode oktober-maart kiemen dan na opkomst binnen houden, licht en koel zetten (minimum 10̊C). Verspenen in potjes.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Tweejarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

369000  ± 80 zaden (1 g)   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”