Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

361300 SOFIEKRUID

(Engels: Flixweed, Common Tansymustard)
(Descurainia sophia)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een onbekende smaakmaker, die (zeldzaam) nog voorkomt in het wild. Het jonge blad is een pittige toevoeging in salades en bijzonder sierlijk door de fijne structuur. Het oudere blad kan onder een bleekpot mals genoeg worden en is door kort roerbakken voldoende zacht voor consumptie. De bloei is geel aan 75-100 cm lange stengels. Het zaad kan worden geperst tot mosterd, maar kan ook zowel rauw als gekookt gegeten worden. Medicinaal wordt het kruid aangewend voor verdoving, wondheling, verkoudheid, en vele andere toepassingen, zie internet en raadpleeg vooral eerst deskundigen. Meestal een- of tweejarig toegepast.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei voor een eenjarige, september voor tweejarige teelt. Zaai in de vollegrond op een verbeterd zaaibedje.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Tweejarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

361300  0,5 g   1,95   
361300.1  10 g   5,90   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”