Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

358000 ROZEMARIJN 'Rosy'

(Rosmarinus officinalis)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een gerecht in de oven... enkele takjes Rozemarijn erbij... de hele kamer vult zich met de heerlijke en kenmerkende geur! Rozemarijn hoort bij de sfeer van zomer en subtropen. Toch overwintert de plant bij ons op een droog plekje prima! De blauwe bloei is een sierlijke toegift van de zomer.
De blaadjes en bloemen (mildere smaak) kunnen rauw, gekookt of gebakken worden gebruikt. Heerlijk bij vlees, in sauzen, bij erwtjes, peulen en spinazie, maar ook in zoete gerechten: koekjes of jams. Het blad laat zich gemakkelijk drogen en blijft goed op smaak. Tip: een beetje boerenwormkruid toevoegen voor een speciaal effect! Uiteraard wordt zo’n heerlijk geurende plant graag gebruikt om olie van te maken: in parfums, shampoo etc. Je hebt 200 kg nodig om 1 kg olie te maken!

Zaaimethode

Zaaien: Zaaitijd het gehele jaar. Het zaad kiemt onregelmatig gedurende een langere kiemperiode. Het zaaisel dus niet te snel wegdoen. Zaai eerst in een zaaibakje: 3 weken bij 20̊C. Vervolgens 3 weken in de koelkast. Dit proces herhalen tot voldoende plantjes zijn gekiemd. Als zaden in de periode oktober-maart kiemen dan na opkomst binnen houden, licht en koel zetten (minimum 10̊C). Verspenen in potjes.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

358000  ± 150 zaden (0,25 g)   2,50 
bestel
358000.1  6000 zaden (10 g)   39,50 
bestel