Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

357800 ROOMSE KERVEL

(Engels: Sweet Cicely)
(Myrrhis odorata)

  images vergroot afbeeldingen
 
De plant lijkt wat op fluitekruid, het blad wat breder varenachtig en de bloeischermen wat vaster. Verse, onrijpe zaden van de roomse kervel is van oudsher in de Nederlandse keuken bekend vanwege de zachte anijssmaak. Het blad voor het natuurlijk zoeten van fruitmoes en het maken van kruidmoes (Veluwe). De bladstengels leveren een gele, groene of oranjebruine kleurstof om wol of stoffen te verven. Voor de rest: de gehele plant heeft geneeskrachtige eigenschappen. Deze winterharde plant groeit in vochthoudende, humeuze, vruchtbare grond, eventueel half in de schaduw en wordt 100-150cm hoog.

Zaaimethode

Zaaien in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22°C), vervolgens een koudeperiode geven in bv de koelkast (+4°C) voor 4-6 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur, waarna kieming zal volgen. In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Roomse Kervel

357800  20 zaden   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”