Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

355600 NEEMBOOM

(Engels: Neem Tree)
(Antelaea azadirachta, synoniem: AZADIRACHTA indica)

  images vergroot afbeeldingen
 
Van oorsprong komt deze groenblijvende boomsoort uit India en Sri Lanka, maar tegenwoordig vinden we de boom in de gehele tropen. Bij ons is het een kuip- of kamerplant, die zeer goed in een (flinke) pot te houden is. In Azië wordt de plant vanwege de vele medicinale toepassingen als "wonderboom" of "dorpsapotheek" gezien. De takken van de Neemboom worden door honderden miljoenen mensen als natuurlijke tandenborstel gebruikt! Als insektenverdrijver heeft de Neemboom grote waarde tegen malaria. Meer informatie over deze zeer veelzijdige plant op internet.

Zaaimethode

Zaaien van tropische planten: deze eerst met een vijltje of schuurpapier opruwen. Vervolgens de zaden in warm water een nacht voorweken. Tenslotte in cocopeat zaaien en op een warme plek laten ontkiemen. (20-30̊C)

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

355600  15 zaden   2,95   
355600.1  300 zaden   25,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”