Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

354800 MOERASSPIREA

(Engels: Meadowsweet, Queen of the Meadow, Double Lady of the Meadow, European Meadowsweet)
(Filipendula ulmaria)

  images vergroot afbeeldingen
 
Dat zo’n veel voorkomende plant zo nuttig kan zijn...! Een echte smaak- en natuurlijke zoetmaker in thee (gedroogd blad), soep (jong blad), likeur en gestoofde vruchten (bloemen), gekoelde drankjes etc. Van de wortel wordt zwarte kleurstof getrokken, van de planttoppen een gele kleurstof. Van de bloemknoppen wordt een belangrijke olie gemaakt voor de parfumindustrie, de gedroogde plantendelen verspreiden een heerlijke lucht in de kamer, die niet snel uitgewerkt is.

Moerasspirea heeft een zeer lange geneeskrachtige geschiedenis: het was één van de drie meest heilige kruiden van de Druïden. De bladeren en bloemstengels zijn o.a. ontstekingsremmend, maagbeschermend en darmherstellend. Een aftreksel van de gekookte wortel schijnt effectief te zijn, bij uitwendig gebruik bij de behandeling van wonden en zweren. In de homeopathie wordt de verse wortel verdund tegen hoest, bronchitis en koorts.

Het blad lijkt wel op een rozenblad (ze zijn dan ook familie) de kleine roomwitte bloemen staan in grote hoeveelheden bij elkaar en lijken wel grote pluimen. De flinke planten (tot 2 m hoog!) houden van veel vocht, ideaal voor waterkanten en andere natte plekken. De vlinders zullen een dankbare bezoeker zijn!

Zaaimethode

Zaaien: april-juli, eerst op een warm plekje; als na 4 weken nog geen kieming is, dan het zaaisel een koudeperiode (koelkast) geven van 2-4 weken. Opnieuw in de warmte moet kieming volgen, anders het koelproces herhalen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

354800  voor 400 planten (2 g)   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”