Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

353005 MAGGIKRUID

ook wel genoemd: LAVAS, LUBBESTOK, MAGGIPLANT, FRANSE SELDER, BERGSELDER (OUD NEDERLANDS: BERGH-SILER), BASTAARDSELDER, LEVERSTOK, MANSKRACHT, PROCESSIEPLANT, SERMONTAINE, ECHTE LIGUSTICUM (Engels: Lovage)
(Levisticum officinale)

  images vergroot afbeeldingen
 
ECO GETEELDE ZADEN! Populaire smaakmaker voor sauzen, stoofpotten en soepen, maar ook (met mate) rauw in salades. De smaak van selderie, aangevuld met unieke aroma’s typeren dit prachtige kruid, dat zijn smaak ook na koken behoudt. Genoemd naar Unilevers Maggiflesje, die overigens dit kruid niet eens als ingrediënt ervoor gebruikt! De planten houden van groeien in de vollegrond of grote potten, vruchtbare grond en veel zon en water. In die omstandigheden groeit de meerjarige plant uit tot 2 m hoogte. Gebruik naast het blad ook gerust de stengels, wortels en zaden: alles van deze plant geeft smaak!

Zaaimethode

Zaaien: april-juli, in zaaibak: afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20°C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen. Na opkomst koeler zetten. Meteen buiten zaaien op een zaaibedje kan ook in die periode. Een deel zal snel kiemen, er is een lang kiemtraject van nakomertjes.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

353005  250 zaden (1 g)   2,95 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl