|
|
Bij kneuzing (en wie verwacht dat niet bij deze plant) komt een duidelijke knoflookgeur vrij. De opbouw van de plant lijkt wat op dovenetel: bossig met glimmend, niervormig, gekarteld blad. De zuiverwitte bloemetjes staan in kleine trosjes bij elkaar. Een geneeskrachtig kruid uit lang vervlogen tijden, bevat glycosiden en etherische oliën. Lekker in de sla, de wortels zijn verrassend lekker in mosterdsaus. De planten zijn 1 m hoog, tweejarig en groeien op (half)beschaduwde plaatsen.
ZaaimethodeZaaien: de natuurlijke manier is buiten zaaien in de herfst en de winter het “ontwaakwerk” te laten doen. Gecontroleerd kan je zaaien in een bakje, eerst 2-4 weken op kamertemperatuur, dan in folie wikkelen en 6 weken in de koelkast (5 minuten diepvries mag). Vervolgens 4 weken in een koele kamer. Dit proces herhalen tot kieming volgt.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|