Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

350000 LOOK-ZONDER-LOOK

(Engels: Garlic Mustard, Jack-by-the-Hedge)
(Alliaria petiolata)

  images vergroot afbeeldingen
 
Bij kneuzing (en wie verwacht dat niet bij deze plant) komt een duidelijke knoflookgeur vrij. De opbouw van de plant lijkt wat op dovenetel: bossig met glimmend, niervormig, gekarteld blad. De zuiverwitte bloemetjes staan in kleine trosjes bij elkaar. Een geneeskrachtig kruid uit lang vervlogen tijden, bevat glycosiden en etherische oliën. Lekker in de sla, de wortels zijn verrassend lekker in mosterdsaus. De planten zijn 1 m hoog, tweejarig en groeien op (half)beschaduwde plaatsen.

Zaaimethode

Zaaien: mei-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20°C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Tweejarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

350000  1 g   1,95 
bestel
350000.1  100 g   50,00 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”