Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier
348090 LAURIER(Engels: Bay Laurel)(Laurus nobilis) |
|
Wie kent niet deze bekende subtropische plant: het blad is een smaakmaker bij soepen, sauzen, vleesgerechten, marinades etc. Met die zachte winters blijft bij ons de laurier vrijwel de hele periode buiten, met wat extra bescherming van acryldoek moet het de meeste winters lukken… maar tijdens echte winters: de schuur in! Verse laurierblad is iets bitterder dan gedroogde, een extra smaakversterker dus! Symbolisch is de laurier al sinds de oude Grieken in gebruik als bekroning (lauwerkrans).
ZaaimethodeZaaien: jaarrond. Om de slaaptoestand van de zaden te beëindigen, hebben we de volgende tips: zaden tussen fijn schuurpapier een tijdje schuren zodat de buitenste laag iets beschadigd is. Vervolgens deze in vrij heet water (80̊C) een nachtje weken. Zaden vervolgens mengen met schoon, vochtig metselzand en ongeveer 1-2 maanden op een warme (22-28̊C) plek zetten. Regelmatig roeren en controleren of er al kiemen ontstaan. Zodra er kiemen verschijnen: uitzaaien in potjes. Kieming duur 1-3 maanden gemiddeld. Leveringsmaandenhet gehele jaar
|





