Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

343150 DUIZENDGULDENKRUID, ECHTE

(Engels: Centaury)
(Centaurium erythraea)

  images vergroot afbeeldingen
 
Zeldzame wilde plant, groeit op zand- en leemgronden en bloeit van juli-september. De 30 cm hoge, ijle bloeistengels hebben aan het eind een schermvormig trosje roze-rode bloemetjes met speelse gele meeldraden. Dit telgje van de gentiaanfamilie werd vroeger heel veel in de geneeskunde gebruikt. Voor je gezondheid heb je wel duizend gulden over nietwaar? Werkt vooral op de eetlust en spijsvertering. Tweejarig.

Zaaimethode

Zaaien: mei-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20̊C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen. Na opkomst koeler zetten. Een deel zal snel kiemen, er is een lang kiemtraject van nakomertjes.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Tweejarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

343150  0,1 g   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”