Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

341000 DASLOOK

ook wel genoemd: WILDE KNOFLOOK (Engels: Wood Garlic, Ramsons.)
(Allium ursinum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een meerjarige, wilde telg van het uiengeslacht. De plant komt (zeldzaam) nog voor op vochtige schaduwplaatsen (loofbossen) en het brede blad met de witte, bolvormige bloeiwijzen (30-40 cm hoog) zijn van een verrassende schoonheid! Je plant ze dan ook het beste op een (deels) beschaduwde plaats, de grondsoort maakt niet veel uit hoewel kalkrijk het meest wordt gewaardeerd. Blad en bolletjes worden fijngehakt gebruikt in soepen, salades, kwark en kaas. De bloemen (zelfs bij afrijping eetbaar) zijn wat pittiger dan het blad, maar met mate een mooie aanvulling in salades. Heerlijk is daslook in pesto en kan op alle mogelijk manieren i.p.v. knoflook worden gebruikt, de smaak is milder. Vermeldenswaardig is de geneeskrachtige werking op vele gebieden o.a. bij arteriosclerose (aderverkalking).
Let bij het wildplukken op de uiengeur, het blad lijk namelijk op het giftige blad van Lelietje der Dalen, Aronskelk en Herfsttijloos.

Zaaimethode

Zaaien: 2-4 weken op een warm en vochtig plekje (zaad zwelt op), dan het zaaibakje 4-6 weken in de koelkast (de kiemhormonen worden geactiveerd), vervolgens weer warmer zetten (kieming volgt). Soms moet deze actie worden herhaald. Ook kan in september buiten worden gezaaid, dan moet de winter het koelende werk doen, in het voorjaar zal kieming moeten) volgen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Daslook P

341000  200 zaden (1 g)   2,95   
341000.1  10.000 zaden (50 g)   45,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.