Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

338090 BOSMUNT

ook wel genoemd: HERTSMUNT (Engels: Horsemint)
(Mentha longifolia, synoniem: Mentha sylvestris)

  images vergroot afbeelding
 

Alle mint (of munt)-soorten groeien in de zon of in de schaduw. In de zon ontstaat de meest compacte groei en de meest intense kleur, geur en smaak. Elke soort doorloopt 2 groeistadia: in het voorjaar is daar de groeispurt naar boven voor de bloei. Daarna ontstaan de horizontaal (hard) groeiende uitlopers, die op een andere plaats tot nieuwe planten uitgroeien. Bijen en vlinders zijn dol op muntbloemen.

Zeer sterke munt, die heel gemakkelijk groeit in de zon of schaduw. De smaak is stevig door het hoge mentholgehalte en het blad wordt daarom al sinds mensenheugenis gebruikt tegen beginnen keelpijn. Een heilzame en smakelijke thee ligt dus voor de hand, maar ook gesnipperd door de sla en bij visgerechten is munt een frisse smaakmaker! De planten woekeren snel, dus teelt in (grote) potten verdient aanbeveling. Het blad is wollig, net als Marokkaanse munt en de bloei uitbundig: bijen en vlinders profiteren mee.

Zaaimethode

Zaaien: mei-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20̊C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen. Na opkomst koeler zetten. Een deel zal snel kiemen, er is een lang kiemtraject van nakomertjes.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

338090  ± 90 zaden (0,15 g)   1,95 
bestel