Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

335350 BLAUWE KNOOP

(Engels: Devil's Bit)
(Succisa pratensis)

  images vergroot afbeeldingen
 
De ronde, blauwe bloemtrosjes verbaast jaarlijks iedere bezoeker van de Priona tuinen! Deze inheemse meerjarige plant is ideaal voor de siertuin vanwege de late bloei (augustus-oktober). Geef ze een vochtig, kalkarm en zonnig plekje, tussen beplanting groeit de stengel wat hoger (30-100cm). Late vlinders zijn u ook zeer dankbaar! Vroeger at men het blad als spinazie, wegens de cocktail van werkzame stoffen is dat niet raadzaam, wel als geneeskruid: tegen hoest, verstopping en vergiftiging. Een veelzijdige aanrader!

Zaaimethode

Zaaien in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22°C), vervolgens een koudeperiode geven in bv de koelkast (+4°C) voor 4-6 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur, waarna kieming zal volgen. In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
604785 Succisa pratensis

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

335350  voor 75 planten (0,4 g)   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”