Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

334210 BERGSTEENTIJM 'Marvelette Blue'

(Engels: Lesser Calamint)
(Calamintha nepeta, synoniem: Satureja calamintha)

  images vergroot afbeelding
 
Deze compacte Bergsteentijm is een prachtig blauw bloeiende, bijenlokkende verschijning! De (relatief) grote, opvallend paarsblauwe bloemetjes zijn goed zichtbaar boven het gewas. Deze meerjarige planten bloeien binnen 12 weken (vanaf een voorjaarszaai) en zullen na aanplanten de hele zomer een zee van blauwe bloemen geven. De zoete, muntgeur van het lichtgroene blad trekt vlinders en bijen aan. Deze uitstekende tuinplant combineert goed met andere planten op een zonnige standplaats in de border of in potten en heeft tevens uitstekende bodembedekkende eigenschappen.
De smaak is pikant en muntachtig, zowel blad als bloem is eetbaar in salades, in vlees- en visgerechten, aardappels, kruidenboter etc.

De jury van Fleuroselect prees Marvelette Blue om zijn intens paarsblauwe kleur, compacte groeiwijze en vroege bloei. Beloond voor zijn uitstekende prestaties als de nieuwe generatie Calamintha uit zaad, gaat deze blauwe schoonheid schitteren als een terechte 2016 Gold Medal winnaar.

Zaaimethode

Zaaien: april-juli, eerst op een warm plekje; als na 4 weken nog geen kieming is, dan het zaaisel een koudeperiode (koelkast) geven van 2-4 weken. Opnieuw in de warmte moet kieming volgen, anders het koelproces herhalen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

334210      2,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.