Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

331760 ALKANET

ook wel genoemd: GELE BORAGE
(Alkanna orientalis)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een prachtige, meerjarige plant met fluweelzachte, grijsgroene en naar citroen geurende bladeren. Aan de top van de rode stengels pronken de goudgele trompetbloemetjes. De bloeiende planten leveren zeer geneeskrachtige plantensappen. In een studie geleid door Prof. Nadja Cech op het UNCG, waar een aantal planten werden gescreend voor antibiotische werking, is een van de sterkste reacties verkregen uit deze Oosterse Alkanet. We gaan de eetkwaliteit van bladeren en bloemen ook testen, doe je mee?
De plant bevat in elk geval Pyrrolizidine Alkaloïden om zichzelf te beschermen tegen belagers. Teveel van deze stoffen binnenkrijgen is schadelijk, heel veel planten (vaak kruiden) bevatten deze stoffen. Gevarieerde voeding en geen thee maken van alleen de Alkanet is het advies om schadelijke gevolgen te voorkomen. We weten nog niet voldoende over deze stoffen, maar het vermoeden is, dat kleine hoeveelheden gunstig kan zijn voor onze weerstand.
Een belangrijke aanvullende eigenschap is de goede verfeigenschappen om wol en katoen te kleuren. Verwacht een mooi scala aan beige tinten.

Zaaimethode

Zaaien: in febr - juni in zaaibakje. Zaad niet bedekken (licht kiemer) maar wel goed vochtig houden. Overdag bij 20̊c, ‘s avonds in de koelkast. Zodra kieming komt is koelen niet meer nodig.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

331760  150 zaden (1 g)   2,95 
bestel