Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

WORTELEN
320700 ZOMERWORTELEN 'Limburgse Gele van Mollenstaart'

ook wel genoemd: PEEN (Engels: Carrot, Summer Type)
(Daucus carota)

  images vergroot afbeeldingen
 
Prachtige streeknaam voor een stevig zomerworteltje met heldergele kleur. Meestal blijven de wortels kort en stomp, op zeer lichte gronden ontstaat een wat langer peentje. Zeer goede smaak! Dit ras kwam via Ruurd Walrecht in ons bezit.
Hij schrijft: “O ja, ik kwam Gele Mollenstaart op je mooie site bij je tegen. Deze kwam oorspronkelijk bij Joordens vandaan. Die hadden nog zaad in de vriezer van hun oude selectieras ‘Blariacus’. Omdat er later niet veel in geselecteerd werd ging het ras weer terug naar het landras, dus Limburgse Gele of ook wel Gele Mollenstaart. Daarom gebruikte ik die naam. Waar die naam op slaat weet ik niet en niemand kon me dat destijds vertellen. Ik teel het hier in Zweden ook nog steeds. Wellicht leuk om te weten: Mollenstaart werden ruim een week nadat de gerst werd gezaaid breedwerpig gezaaid over de gerstakker. Het vroege zaaien was geen probleem. Daarna stond de groei wat stil tussen de gerst en na de oogst van de gerst, wat een vroeg gewas is, ging er Chilisalpeter over en de eg. Voor de winter waren er dan peen voor vee en mens. De Mollenstaart werd opgekuild voor winterconsumptie.”

Zaaimethode

Zaaien: februari-juli op rijen (vergemakkelijkt oogst en onderhoud). Zaai-afstand minimaal 20 cm tussen de rijen, uitdunnen op 7 cm, oogstbaar na 3 maanden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Wortelen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

320700  2 g   2,95   
320700.1  100 g   39,00   
320700.2  1 kg    195,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.