Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

WORTELEN
320500 ZOMERWORTELEN 'Flyaway' F1 / 'Tozresis' F1

ook wel genoemd: PEEN (Engels: Carrot, Summer Type)
(Daucus carota)

  images vergroot afbeelding
 
Een doorbraak in wortelen selectie: Combinatie van zeer goede smaak en goede resistentie tegen wortelvlieg (die gangetjes in uw worteltjes) Dat verhoogt uw opbrengst en spaart eventueel toegepaste chemische bestrijding ! Type voor lichte en zwaardere grond. In gebieden, waar veel wortelvlieg voorkomt bevelen we aan om een rijtje gewone wortelen naast dit ras te zaaien om de vlieg weg te lokken.

Het is zo dat de wortelvliegtolerantie niet absoluut is: je zult altijd enige aantasting blijven zien.
De veredelaar Tozer Seeds uit Engeland adviseert dan ook als volgt:
Zet altijd een vatbaar ras naast Flyaway en/of Resistafly: dan gaan de vliegen op het vatbare ras zitten. De tolerantie is gebaseerd op een stofje dat in de schil van de wortel zit, dit stofje vindt de vlieg afstotend.
We hebben verschillende proeven gezaaid met diverse rassen: de aantasting in Flyaway/Resistafly was altijd minder dan in vatbare rassen, wel waren in deze proeven altijd ook vatbare gezaaid => de vliegen gaan dan liever op de vatbare rassen zitten. Er waren heel extreme verschillen te zien, waarbij de vatbare rassen eigenlijk oneetbaar waren, en de Flyaway/Resistafly slechts een lichte aantasting vertoonden.

Zaaimethode

Zaaien: februari-juli op rijen (vergemakkelijkt oogst en onderhoud). Zaai-afstand minimaal 20 cm tussen de rijen, uitdunnen op 7 cm, oogstbaar na 3 maanden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Wortelen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

320500  500 zaden   1,95 
bestel
320500.1  100.000 zaden   135,00 
bestel