Sjalotten behoren tot de uienfamilie en groeien net als knoflook tot een kluster van “teentjes”. De witte binnenzijde is soms rood en/of purper gevlamd. Ze hebben een sterke, rijke smaak. Sjalotten veroorzaken minder darm- en ademperikelen dan uien en knoflook. Veel recepten en wetenswaardigheden op www.shallot.com
Frankrijk is het sjalottenland. Dit is een verbeterd ras met roodkoperen schil en wit met roodgevlamde binnenzijde en halflange vorm. De smaak is uitstekend, vaak geroemd door onze klanten en gaat richting pittig. De bewaarbaarheid is goed (8 maanden) bij teelt in niet te natte grond en tijdens voldoende warme zomers. We leveren gecertificeerd, virus- en aaltjesvrij plantgoed. De benaming Jersey slaat op de vermeende herkomst van de halflange roodbruine sjalot. Dit klopt echter niet daar de officiële voorouders van de sjalot uit het middenoosten komen, er is vervolgens verder gekweekt met dit materiaal in onder andere Normandië en daar is de halflange vorm geselecteerd.
TeeltUitplanten in maart-mei. Plantafstand 25x10 cm. Oogstbaar juli-augustus, laten drogen en droog en koel opslaan (niet te koud).
Leveringsmaandenseptember t/m mei
|