Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

UI-ACHTIGEN
308354 (FRANSE) JERSEY SJALOTTEN 'Melkior'

(Engels: Jersey Shallot)
(Allium ascalonicum, synoniem: Allium cepa var aggregatum)

  images vergroot afbeelding
 

Sjalotten behoren tot de uienfamilie en groeien net als knoflook tot een kluster van “teentjes”. De witte binnenzijde is soms rood en/of purper gevlamd. Ze hebben een sterke, rijke smaak. Sjalotten veroorzaken minder darm- en ademperikelen dan uien en knoflook. Veel recepten en wetenswaardigheden op www.shallot.com

LEVERBAAR VANAF EIND SEPTEMBER.
MEELDAUW-RESISTENT! Na 10 jaar research is het de Ploudaniel Experimantal Laboratory in Brittannië gelukt om deze meeldauw resistente variëteit te ontwikkelen. Dat scheelt in de professionele teelt veel ongemak en bestrijdingsmiddelen!
Dit in Frankrijk veel geteelde Jersey-type heeft een iets langwerpige, peervormig uiterlijk. De schil is koperkleurig en de binnenzijde rozerood gevlamd. De smaak past in de kritische Franse keuken…! De bewaarbaarheid is zeer goed (8-12 maanden), we leveren gecertificeerd, virus- en aaltjesvrij plantgoed. De benaming Jersey slaat op de vermeende herkomst van de halflange roodbruine sjalot. Dit klopt echter niet daar de officiële voorouders van de sjalot uit het midden-Oosten komen, er is vervolgens verder gekweekt met dit materiaal in onder andere Normandië en daar is de halflange vorm geselecteerd.

Teelt

Uitplanten in maart-mei. Plantafstand 25x10 cm. Oogstbaar juli-augustus, laten drogen en droog en koel opslaan (niet te koud).

Leveringsmaanden

februari t/m mei

Groenten en Fruit > Ui(tjes) en Knoflook
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

308354.1  500 g pootgoed    6,95 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl