UI-ACHTIGEN
306250 SPIRAALKNOFLOOK 'Chesnok Red'

ook wel genoemd: ESCULAAPUI (Engels: Serpent Garlic Hardneck)
(Allium sativum var ophioscorodon subvar purple stripe)

  images vergroot afbeeldingen
 

Hoe lekker ook mooi kan zijn.... (of omgekeerd). Dit smakelijke lid van de knoflookfamilie groeit met 1 of meerdere krullen in de stengel en is (daardoor) bijzonder decoratief. Spiraalknoflook heet in het engels: hardneck garlic en is o.h.a. steviger van smaak dan de zgn. softneck-rassen.

De tamelijk grote bollen zijn gesierd met prachtige, purperen strepen. Oorspronkelijk is dit ras afkomstig uit Shvelisi, Georgiƫ. De bol bevat tussen de 8 en 10 gemakkelijk te pellen tenen. Opvallend is de volle smaak met een milde, langdurende nasmaak. Afhankelijk van de weersomstandigheden gedurende de groei kan hij heter of minder heet zijn. Het behoud van smaak na het koken of bakken zijn zeer goed! De stengels groeien sierlijk met een enkele krul.

Zaaimethode

Knoflook kan vanaf het najaar worden geplant tot uiterlijk in mei. Wij voeren rassen, die succesvol in Nederland worden geteeld. Na ontvangst de bol openbreken en de tenen in de grond poten: 2-5 cm diep en 10-20 cm uit elkaar. In het najaar geplant staat de knoflook in februari al boven en in juni-juli kunnen ze geoogst worden. Later geplant betekent uiteraard latere oogst. Het loof vlechten zoals je knoflook wel eens in de winkel ziet en de bollen in de zon drogen. In de kamer zijn ze soms wel een jaar te bewaren! De teelt is eenvoudig en kan heel goed zonder gewasbescherming. Knoflook schijnt luizen in b.v. rozen te weren, het proberen waard!

Leveringsmaanden

september t/m mei

Groenten en Fruit > Ui(tjes) en Knoflook
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
Knoflookindeling Softneck & Hardneck

306250.1  5 (kleine) bollen met plantteentjes    6,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl