Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

UI-ACHTIGEN
305935 GROTE WITTE UIEN 'White Utah Jumbo'

(Engels: White Onion)
(Allium cepa cepa)

  images vergroot afbeelding
 
Deze spierwitte uien, van binnen en van buiten, worden (bij goede behandeling en vruchtbare grond) flink groot en staan ook bekend als Zoete Spaanse Uien vanwege de milde, iets zoete smaak. De uien kan je enkele maanden bewaren, maar begin wel meteen ze te eten, je oogst een ui in elk stadium. Uiteraard is bewaring alleen mogelijk van uien, die afgerijpt zijn, het blad gaat knakken (“strijken”) en de bollen worden met blad en al opgehangen en gedroogd.

Calçots, die lekkere jonge stengeluitjes waar Catalonië om bekend staat, kweek je van deze witte uien heel gemakkelijk. Je zaait ze in augustus en laat de planten 3-5 cm uit elkaar staan. In de winter de jonge plantjes tegen strenge vorst beschermen en alvast een beetje aanaarden. In het voorjaar verder aanaarden (totaal 10-15 cm), oogst ze bij 1-2 cm dikte. De bereiding vind je op internet, het gaat vooral om grillen op de barbecue. Je eet ze uit de hand zoals hier de haring!

Zaaimethode

Zaaien: voorzaaien vanaf maart en als plantjes uitplanten of vanaf half april tot juni in rijtjes (verbeterd met potgrond) zaaien. Groeiafstand: 10x30 cm

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Ui(tjes) en Knoflook
Inloggen om als favoriet toe te voegen

305935  5 g   1,95 
bestel
305935.1  100 g   15,00 
bestel