Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

UI-ACHTIGEN
303850 BOSUIEN ´Noordhollandse Bloedrode´

ook wel genoemd: BOSUITJES, LENTE-UITJES OF SLA-UITJES (Engels: Spring Onion)
(Allium cepa cepa)

  images vergroot afbeeldingen
 
Een beetje lux, maar enorm lekker: De Noordhollandse rode ui hebben we in een ruime zaadhoeveelheid gevuld (10g), zodat u ze heel jong als rood sla-uitje kunt oogsten. Een frisse uien-smaak in een leuk, opvallend kleurtje! Tip: laat elke 10cm een plantje staan en u heeft eind zomer mooie rode uien. Winterteelt lukt bij niet te strenge winters.

Zaaimethode

Zaaien: april-juli. Voor uien is het belangrijk dat de grond goed fijn is, niet te vast en voldoende vochtig. Bosuitjes kunnen het beste meteen in de vollegrond gezaaid worden, hoewel voorzaaien in perspotje ook kan. Je maakt een geultje van 2 cm diep, strooi daar een laagje potgrond gemengd met je eigen grond in. Goed vochtig maken. Vervolgens de zaden uitzaaien en het zaaigeultje dichtmaken met het zelfde mengsel. Alles nog even met een fijne broes goed vochtig maken en eventueel een strook oude lap erover. Een strookje extra zand wordt ook wel gedaan. Vochtig houden. Na 2 weken kan het zand of de lap voorzichtig verwijderd worden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
305600 GROTE RODE UIEN 'Noordhollandse Bloedrode'

Groenten en Fruit > Ui(tjes) en Knoflook
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

303850  ± 2500 zaden (10 g)   2,95 
bestel
303850.1  ± 25.000 zaden (100 g)   15,00 
bestel
303850.2  ± 250.000 zaden (1 kg)    100,00 
bestel