Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TOMATEN
295920 RESISTENTE COLLECTIE 10 gezonde Tuinvariëteiten

(Lycopersicon )

  images vergroot afbeelding
 

Het sortiment tomaten, dat we aanbieden is enorm en loopt in de honderden! In een poging het allemaal wat overzichtelijk voor onze klanten te houden maken we interessante collecties van thema’s die er toe doen. De soorten die we hiervoor gebruiken zijn wisselend en komen soms niet eens in ons sortiment (die we apart aanbieden) voor.

Elk jaar komen weer soorten "naar boven drijven" die opvallen door hoge resistentie tegen de Phytophthora (aardappelziekte), een schimmelziekte, die de hele oogst van tomaten soms laat mislukken. We stellen jaarlijks een collectie samen van 10 gezonde toppers. Sommige soorten maken al deel uit van ons sortiment, de meeste treft u alleen aan in deze collectie. We proberen een zo groot mogelijke verscheidenheid aan te brengen, zo kunt u met een gerust hart tomaten in de vollegrond telen, teelt in de kas is uiteraard ook goed. Elk soort is apart verpakt met 10-15 zaden. ECO geteeld. We passen regelmatig de pakketten aan, omdat rassen nog geen blijvende resistentie kunnen hebben.

Teel je vaak op dezelfde plaats je tomaten, bijvoorbeeld in een kas(je)? Dan kunnen zich ziekten in de bodem ontwikkelen, waar onderstammen tegen resistent zijn en waarbij dus enten is aan te bevelen:
voor het enten van tomaten gebruik je dit ras: 291110 Tomaat ‘Landon’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847520 Entclip 1,5 mm.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Tomatenplanten gebruiken veel water. De zijscheuten (dieven) moeten regelmatig worden verwijderd bij klimmende tomaten, bij struiktomaten hoeft dit niet. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

295920  10 pakjes van 15 zaden   19,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”