Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TOMATEN
295302 VLEESTOMAAT 'Costoluto Genovese'

(Engels: Tomato, Beefsteaks Type)
(Lycopersicon lycopersicum, synoniem: L. esculentum)

  images vergroot afbeeldingen
 

De grootste tomaten in ons sortiment heten vleestomaten. De naam dankt deze tomaat aan de grotere hoeveelheid vruchtvlees (i.p.v. sap). Bij de meeste variëteiten van deze groep gaat dat op, enkele uitzonderingen zoals de zgn. vultomaten.

Een overdreven (en daarom zo sierlijke!) geribde vorm heeft dit oude Italiaanse ras. Net een miniatuurpompoen… De vruchten zijn middelzwaar (150g), tamelijk sappig en stevig met een smaak, die de Italianen nog steeds lyrisch maakt! Kweek deze beauty's en geniet er van! Deze tomaat is ook bekend als "Casalino-tomaat" en zeer geliefd in Italiaanse gerechten!
Deze Costoluta komt uit de omgeving van Genua.

Teel je vaak op dezelfde plaats je tomaten, bijvoorbeeld in een kas(je)? Dan kunnen zich ziekten in de bodem ontwikkelen, waar onderstammen tegen resistent zijn en waarbij dus enten is aan te bevelen:
voor het enten van tomaten gebruik je dit ras: 291110 Tomaat ‘Landon’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847520 Entclip 1,5 mm.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden (bij vorst naar binnen). Buiten uitplanten vanaf half mei, in de kas vanaf half april. Dit zgn. struiktype (zelftopper) hoeft niet te worden gediefd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

295302  25 zaden   1,95 
bestel
295302.1  2500 zaden   15,00 
bestel