TOMATEN
295185 VLEESTOMAAT 'Beauty King'

(Engels: Tomato, Beefsteaks Type)
(Lycopersicon lycopersicum, synoniem: L. esculentum)

  images vergroot afbeelding
 

De grootste tomaten in ons sortiment heten vleestomaten. De naam dankt deze tomaat aan de grotere hoeveelheid vruchtvlees (i.p.v. sap). Bij de meeste variëteiten van deze groep gaat dat op, enkele uitzonderingen zoals de zgn. vultomaten.

Het uiterlijk van deze tomaat zal je onmiddellijk verleiden: rood met goudgele strepen. Doorgesneden ontdek je dat deze tweekleuring zich intern voortzet: geel met rood. Hiermee valt dit ras onder het zgn. Ananas-type. De smaak is fruitig en zoet en wordt alom geroemd, de textuur is heerlijk zacht als een avocado! Het ras is ontstaan uit een kruising tussen ‘Big Rainbow’ en ‘Green Zebra’. De teelt in de kas is het meest succesvol, verwacht een uitbundige groei, dus goed dieven, de vruchten worden flink: gemiddeld 400-500 g.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Tomatenplanten gebruiken veel water. De zijscheuten (dieven) moeten regelmatig worden verwijderd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

295185  15 zaden   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”