Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TOMATEN
292070 ROMA TOMAAT 'Tropfenförmige von Linosa'

(Engels: Tomato, Plum Type)
(Lycopersicon lycopersicum, synoniem: L. esculentum)

  images vergroot afbeelding
 

Langwerpige, zoete tomaten met veel vruchtvlees. In subtropische landen het soort voor verwerking tot sappen, soepen, ketchup, gedroogde tomaten etc. Tip: vries Roma-tomaten met schil en al in.

De druppelvormige Linosa is een van de grootste cocktailtomaatjes, ook al doet het uiterlijk vermoeden dat het een Romatomaat zou kunnen zijn. Dit historische tomatenras is ontstaan in Zuid-Italië. Om precies te zijn, op een klein eiland ten zuiden van Sicilië genaamd Linosa en onderdeel van de Pelagische archipel. Don Giardino schrijft in zijn website: “Toen mijn grootvader daar in de jaren vijftig op bezoek kwam, nam hij deze tomatensoort mee en bewaarde die tot aan zijn dood”. De planten zijn zeer groeikrachtig en robuust, wij adviseren het ras te telen met maximaal drie scheuten en in een kas of overdekte buitenruimte. De opbrengsten zijn zeer goed en door het geweldige aroma en veel vruchtvlees geschikt voor traditionele passata.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Tomatenplanten gebruiken veel water. Bij dit hogere of (in de kas) klimmende type moeten de zijscheuten (dieven) regelmatig worden verwijderd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

292070  15 zaden   2,50 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”