Langwerpige, zoete tomaten met veel vruchtvlees. In subtropische landen het soort voor verwerking tot sappen, soepen, ketchup, gedroogde tomaten etc. Tip: vries Roma-tomaten met schil en al in.
Genoemd naar de Italiaanse koning Umberto (Humbert I) kan dit ras van Italiaanse oorsprong zijn. We vermoeden dat het al sinds 1880 door Italiaanse immigranten naar de VS is gebracht en rond 1885 van naam is veranderd. Het tomaatje heeft de typische langovalen vorm van een Romatomaat en is rood van kleur. Ideaal en zeer smakelijk voor Salades, Sap, Ketchup en Pizza, maar ook veel gebruikt om te drogen. In ons klimaat groeit dit sterke ras ook vrij goed buiten, de vruchtjes zijn na oogsten lang houdbaar. In de kas klimmen de planten tot ongeveer 2 m.
ZaaimethodeZaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Tomatenplanten gebruiken veel water. Bij dit hogere of (in de kas) klimmende type moeten de zijscheuten (dieven) regelmatig worden verwijderd. Plantafstand 60-80 cm.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|