Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TOMATEN
291518 KERSTOMAAT 'Pendolino' F1

(Engels: Cherry Tomato)
(Lycopersicon lycopersicum, synoniem: L. esculentum)

  images vergroot afbeeldingen
 

De kleinste tomaatjes in ons sortiment noemen we kerstomaatjes of pingpongtomaatjes, naargelang de grootte. Enkele variëteiten zijn langwerpig of hartvormig en krijgen navenant een iets andere benaming. Sommige zijn zelfs oorspronkelijke, wilde soorten. De meesten smaken extra zoet, een enkeling heeft een zoetzure smaak. Kerstomaten liggen het dichtst bij de oorspronkelijke soorten, wellicht daardoor zijn ze o.h.a. beter bestand tegen de gevreesde aardappelziekte.

Dit is een verbeterde kruising uit het type Vesuvio Piennolo kerstomaat. Het is een tomaten type dat wordt geteeld in de zuidelijke regio van Campania, rond de Vesuvius. Het is een van de oudste en meest eigene soorten die in die regio worden geteeld. De tomaatjes hebben een langwerpige, ovale vorm, en heeft een spitse punt (spongillo). ‘Pendolino’ geeft een overvloed aan 20-30 g zware vruchtjes met een zeer goed smaak om zo te eten, maar ook om een heerlijke soep of saus van te maken. Ze worden in grote trossen opgehangen, doorgesneden en in potten ingemaakt. In Nederland kunnen we de smaak wellicht een beetje evenaren door flink wat lavameel door de grond te mengen... meer info:
www.qualigeo.eu

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Tomatenplanten gebruiken veel water. Bij dit hogere of (in de kas) klimmende type moeten de zijscheuten (dieven) regelmatig worden verwijderd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
More info about the Pomodorino del Piennolo

291518  10 zaden   2,95 
bestel