TOMATEN
291150 BESJESTOMAAT 'ABC Potato-leaf'

ook wel genoemd: HAZELNOOTTOMAAT (Engels: Cherry Tomato)
(Lycopersicon pimpinellifolium)

  images vergroot afbeeldingen
 

De kleinste tomaatjes in ons sortiment noemen we kerstomaatjes of pingpongtomaatjes, naargelang de grootte. Enkele variëteiten zijn langwerpig of hartvormig en krijgen navenant een iets andere benaming. Sommige zijn zelfs oorspronkelijke, wilde soorten. De meesten smaken extra zoet, een enkeling heeft een zoetzure smaak. Kerstomaten liggen het dichtst bij de oorspronkelijke soorten, wellicht daardoor zijn ze o.h.a. beter bestand tegen de gevreesde aardappelziekte.

Een wild tomaatje met unieke eigenschappen. De rode, heerlijk zoete vruchtjes zijn zeer klein, rijpen vroeg en zijn in de vorm en grootte net minihazelnootjes of aalbessen! De eerste groei van de plant doet sterk aan een aardappel denken, totdat de gele bloemenzee ontstaat… De plant blijft vrij laag (1m) en groeit ook goed in een grote pot. De oogst begint in juli tot de vorst invalt.

Teel je vaak op dezelfde plaats je tomaten, bijvoorbeeld in een kas(je)? Dan kunnen zich ziekten in de bodem ontwikkelen, waar onderstammen tegen resistent zijn en waarbij dus enten is aan te bevelen:
voor het enten van tomaten gebruik je dit ras: 291110 Tomaat ‘Landon’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847520 Entclip 1,5 mm.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen. Bij een hoogte van 5 cm in potjes verplanten. Zeer licht zetten en vanaf april bij mooi weer buiten afharden. Buiten uitplanten niet voor eind mei. Teelt in de kas uiteraard probleemloos. Tomatenplanten gebruiken veel water. Dit zgn. struiktype (zelftopper) hoeft niet te worden gediefd. Plantafstand 60-80 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

291150  15 zaden   1,95 
bestel
291150.1  1000 zaden   9,95   
291150.2  10.000 zaden   49,00