Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TOMATEN
291110 ONDERSTAM TOMAAT EN AUBERGINE 'Echelon' F1 / 'Ladon' F1

(Engels: Rootstock Tomatoes and Eggplant)
(Solanum lycopersicum x habrochaites)

  images vergroot afbeeldingen
 
Wil je graag een ouderwets en bijzonder tomaatje telen? Oude tomatenrassen kunnen vatbaar zijn voor allerlei schimmelziekten en bodemaaltjes, waardoor ze niet goed groeien. De oplossing is enten op een onderstam met zo veel mogelijk resistenties tegen ziekten en aantastingen. Dit is een zeer groeikrachtige tomatenonderstam met uitstekende ziekteresistenties. Een sterke, maar goed beheersbare onderstam. Geschikt voor binnen- en buitenteelten. Let op: een onderstam geeft geen bescherming tegen aardappelziekte (Phytophthora). Gebruik voor tomaat en aubergine de kleinere maat entclips (zie 847520). Een verhelderend filmpje over het enten van tomaat (en aubergine) vind je hier: www.youtube.com.
Dit ras is onder strikte hygiëneprotocollen (GSPP) geproduceerd en door een erkend laboratorium getoetst.

OMDAT ONDERSTAMZADEN EEN KLEINE KIEM BEZITTEN, IS HET EXTRA BELANGRIJK OM DE JUISTE KIEMWARMTE TE GEVEN (25̊C) EN HET NEVELEN MET SALPETER (809082) HELPT OOK AANMERKELIJK BIJ HET KIEMRESULTAAT.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei binnen, tegelijk met de tomaten die je wilt enten. Kijk een filmpje of lees een van de vele uitleg-websites die je met Google vindt.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Tomaten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Ziekteresistenties Beschrijving

291110  10 zaden   4,95 
bestel
291110.1  1000 zaden   295,00