Gelukkig komt bindsla weer flink onder de aandacht! We ontdekken deze knapperige, iets pittige sla als een heerlijk rauwproduct. Bindsla is gezond en groeit gemakkelijk. Vroeger werden de kropjes enkele weken voor de oogst bij elkaar gebonden om ze malser te maken, vandaar de naam. Tegenwoordig zijn we gewend aan de smaak en waarderen we zelfs een beetje bitter in rauwkost. Vroeger werd deze sla in Nederland zelfs kort gekookt en dankt er de oude bijnaam “stoofsla” aan. De Romeinen aten deze sla al, met recht een historisch type dus!
Dit is een van de meest rode bindsla, die we kennen. Fijn van smaak, opvallend van kleur, in elk stadium oogstbaar! Het fijne van deze rode kleur is de aanwezigheid van meer antioxidanten: lekker en gezond dus…
ZaaimethodeZaaien: maart-september. In de warme droge maanden eerst onder een doek of lap zaaien, bij hoge temperaturen kiemt sla matig.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|