Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

SLA
ook wel genoemd: ROMAANSE SLA
(Engels: Cos Lettuce) |
|
Gelukkig komt bindsla weer flink onder de aandacht! We ontdekken deze knapperige, iets pittige sla als een heerlijk rauwproduct. Bindsla is gezond en groeit gemakkelijk. Vroeger werden de kropjes enkele weken voor de oogst bij elkaar gebonden om ze malser te maken, vandaar de naam. Tegenwoordig zijn we gewend aan de smaak en waarderen we zelfs een beetje bitter in rauwkost. Vroeger werd deze sla in Nederland zelfs kort gekookt en dankt er de oude bijnaam “stoofsla” aan. De Romeinen aten deze sla al, met recht een historisch type dus! Deze smakelijke bindsla geeft vrij grote, uniforme kroppen, die zowel jong als groter uitgegroeid kunnen worden geoogst. De donkergroene buitenbladeren verbergen de malse, geelgroene binnenzijde. Dit inmiddels historische ras is rond 1949 ontwikkeld (door Clemson College's Agricultural Experimental Station, Charleston, South Carolina) en genoemd naar het eiland aan de oostkust van de VS.
ZaaimethodeZaaien: maart-september. In de warme droge maanden eerst onder een doek of lap zaaien, bij hoge temperaturen kiemt sla matig. Leveringsmaandenhet gehele jaar
|