SLA
251000 MINI BINDSLA 'Little Leprechaun'

ook wel genoemd: ROMAANSE SLA (Engels: Cos Lettuce)
(Lactuca sativa var. longifolia)

  images vergroot afbeeldingen
 

Gelukkig komt bindsla weer flink onder de aandacht! We ontdekken deze knapperige, iets pittige sla als een heerlijk rauwproduct. Bindsla is gezond en groeit gemakkelijk. Vroeger werden de kropjes enkele weken voor de oogst bij elkaar gebonden om ze malser te maken, vandaar de naam. Tegenwoordig zijn we gewend aan de smaak en waarderen we zelfs een beetje bitter in rauwkost. Vroeger werd deze sla in Nederland zelfs kort gekookt en dankt er de oude bijnaam “stoofsla” aan. De Romeinen aten deze sla al, met recht een historisch type dus!

ECO GETEELDE ZADEN! De stevigheid en gemakkelijke teelt van bindsla is bekend, dit ras is roodbruin van bladkleur en zachter van smaak dan het groenbladige ras.

Zaaimethode

Zaaien: maart-september. In de warme droge maanden eerst onder een doek of lap zaaien, bij hoge temperaturen kiemt sla matig.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Sla
Inloggen om als favoriet toe te voegen

251000  ± 2000 zaden (2 g)   2,95 
bestel
251000.1  ± 50.000 zaden (50 g)   29,50 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl