Gelukkig komt bindsla weer flink onder de aandacht! We ontdekken deze knapperige, iets pittige sla als een heerlijk rauwproduct. Bindsla is gezond en groeit gemakkelijk. Vroeger werden de kropjes enkele weken voor de oogst bij elkaar gebonden om ze malser te maken, vandaar de naam. Tegenwoordig zijn we gewend aan de smaak en waarderen we zelfs een beetje bitter in rauwkost. Vroeger werd deze sla in Nederland zelfs kort gekookt en dankt er de oude bijnaam “stoofsla” aan. De Romeinen aten deze sla al, met recht een historisch type dus!
Deze Italiaanse Bindsla kan voor alle teelten gebruikt worden: voorjaar tot herfst, waarbij in de zomer de bestendigheid tegen stress opvalt. Warmte en droogte zorgt vaak voor “doorschieten” (bloemstengels maken), maar dit ras doet dit niet snel. Lenta (langzaam) a montare (doorschieten) dus...! Het resultaat: stevige, volle kroppen, die mals en geel in het hart zijn. Iets zoet, knapperig en met het kenmerkende bittertje.
ZaaimethodeZaaien: maart-september. In de warme droge maanden eerst onder een doek of lap zaaien, bij hoge temperaturen kiemt sla matig.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|